luni, 20 februarie 2012

Remedii naturale in anxietate


Remedii naturale in anxietate

Este deosebit de important sa mergi la un doctor pentru a-ti da un diagnostic adecvat si pentru a evita alte probleme de sanatate, care sunt declansate de anxietate.
Iata cateva dintre remediile naturale, care au fost verificate, si care dau rezultate remarcabile impotriva anxietatii.



Floarea pasiunii(Passiflora) este una dintre metodele traditionale pentru tratarea anxietatii si insomniei. Doua studii realizate pe 198 de persoane au examinat eficienta acesteia in cazul anxietatii.
Potrivit unuia dintre studii, floarea pasiunii poate fi comparata cu medicamentele cu structura de benzodiazepane. Din aceasta cauza exista o imbunatatire a performantelor stabilite de aceasta floare in comparatie cu medicamentele pentru insomnie, iar acest punct nu a fost remarcat de niciunul din studii.
Siguranta administrarii florii pasiunii la femeile insarcinate, copiii, sau oamenilor cu afectiuni ale rinichilor sau ficatului nu a fost, inca, verificata.
Produsele care contin extract de floarea pasiunii nu trebuie luate impreuna cu sedativele, decat sub supravegherea medicului. De asemenea, aceasta poate intensifica efectele pentobarbitalelor, medicamente folosite pentru odihna si pentru ameliorarea tulburarilor nervoase.

Valeriana
(Valeriana officinalis) este recunoscuta mai ales pentru remediile extraordinare asupra insomniei. De asemenea, aceasta este folosita si in cazul pacientilor care sufera de anxietate intr-un stadiu mediu, insa, specialistii recomanda folosirea limitata a valerianei in tratarea anxietatii.  
De exemplu, cercetatorii au realizat un studiu, care a durat 4 saptamani, timp in care au comparat valeriana, medicamentul diazepan (Valium) si un inlocuitor al acestuia. Studiul a fost realizat pe 36 de persoane afectate de o stare generala a anxietatii. Nicio diferenta considerabila nu a fost gasita dintre cele 3 produse, cu toate ca studiul a fost analizat in amanunt.
De regula, produsele care contin extract de valeriana sunt administrate cu o ora inainte de culcare, de 2-3 ori pe saptamana pentru a da cele mai bune rezultate, iar un tratament dureaza cel putin 3 luni consecutiv.
Cu toata ca ceaiul de valeriana sau produsele pe baza de extract de valeriana sunt recomandate, majoritatea persoanelor nu suporta mirosul de valeriana si prefera sa faca un tratament cu pastile care contin valeriana.

Valeriana nu trebuie luat impreuna cu alte medicamente, in special cu acelea, care slabesc sistemul nervos central, cum sunt sedativele sau antihistaminele. De asemenea,cand urmezi un tratament cu valeriana nu trebuie sa consumi alcool, totodata, specialistii recomanda sa nu se administreze valeriana inainte de o interventie chirurgicala, sau oamenilor care prezinta afectiuni ale ficatului. Consulta un medic inainte de a incepe tratamentul.

Kava
Originara din Polynesia, kava (Piper methysticum) are efecte remarcabile impotriva anxietatii. Administratia Alimentelor si Medicamentelor din SUA a precizat ca persoanele cu afectiuni la ficat sunt supuse riscului ca aceste afectiuni sa se agraveze, daca includ in dieta zilnica kava.
Gama - aminobutitic acid  (GABA)
BAGA
este un amino acid cunoscut datorita rolului important pe care il joaca asupra psihologiei anxietatii. Cateva dintre medicamentele prescrise pentru tratarea anxietatii actioneaza prin stimularea receptorilor BAGA de la creier. Modalitatea prin care suplimentele orale cu BAGA pot ajunge la creier nu sunt cunoscute.
Alte remedii naturale
Calciu + Vitamina D
Musetel
Magneziu
Complexul de vitamina B

Impotriva depresiei usoare, puneti-va baza in plante. Este ceea ce ar trebui sa va spuna orice medic, daca suferiti de o scadere a tonusului energetic. Faimoasa sunatoare, planta cunoscuta pentru virtutile sale impotriva deprimarii, a devenit un tratament extrem de apreciat si recunoscut.

Nu este oare mai bine sa inlocuim chimicalele cu plante? Sunatoarea este o planta care creste in zonele temperate, deci o gasim fara probleme la orice plafar. De-a lungul timpului s-au realizat o multime de studii care au cautat sa verifice reputatia sunatoarei.

Unele au gasit ca aceasta planta este cu adevarat eficienta, cu un efecte de 67% dintre pacienti, fata de cei care primeau un tratament placebo. Alte studii efectuate de americani au concluzionat ca diferentele intre grupurile de bolnavi ce primeau sunatoare si cei care erau sub efectul placebo.

In Europa, mai precis in Franta, Germania, mai multe studii au comparat efectul sunatoarei cu cele ale medicamentelor traditionale antidepresive. Rezultatele au aratat o eficacitate deseori similara, cu mai putine efecte secundare in cazul tratamentului fitoterapeutic.

Atentie, insa! Sunatoarea nu ingrijeste orice problema. Trebuie sa stiti ca ea este recomandata numai in caz de stari depresive usoare si trecatoare. Ce inseamna asta? Depresia raspunde unor criterii precise, definite de manualele de disgnosticare.

Aici sunt descrise noua simptome, dintre care cinci exista de destul de putin timp.

Stare de spirit depresiva continua
Stare de spirit depresiva continua
Pierderea interesului sau placerii pentru orice activitate
Tulburari ale apetitului sau schimbarea greutatii cu 5 % cel putin in ultima luna
Tulburari de somn – insomnie sau hipersomnie
Agitatie sau apatie
Senzatii de vinovatie fara motiv
Dificultati in a se concentra
In functie de numarul de criterii prezentate mai sus si de schimbarea in negativ a vietii familiale, sociale si profesionale se stabileste nivelul de depresie de care poate suferi o persoana.

Si asa cum probabil stiti, numarul femeilor care sufera de depresie usoara sau tranzistorie este de doua ori mai mare decat cel al barbatilor.

Atentie insa la contraindicatii! Chiar daca vorbim de fitoterapie, sunatoarea este echivalentul unui medicament.
Trebuie adaugat si faptul ca exista interactiuni cu celelalte medicamente. De aceea este in mod categoric interzisa asocierea cu:

Medicamente antocoagulante – impotriva vitaminei K
Ciclosporina
Antiretrovirale - inhibitori ai proteazei
Antiretrivirale – inhibitori non nucleozidici ai transcriptazei inverse
Digoxina
Theophylina
Carbamazepina
Fenitoina
Antidepresive
Noni contine Xeronina şi proxeronina care au şi acţiune antidepresivă. Aceste două substanţe accelerează formarea endorfinei, care induce o stare de bună dispoziţie. De asemenea, aceste substanţe scad pragul de percepţie a senzaţiei de durere, cauzată de artrite şi artroze si produce dependenţă.
Xeronina declanşează mecanismele antiinflamatorii din organism, are acţiune antialergică şi creşte capacitatea de rezistenţă a organismului faţă de bacterii şi virusuri. Din această cauză, noni este recomandat şi persoanelor care suferă de repetate infecţii ale căilor respiratorii superioare.

Noni ajută şi la formarea sucurilor digestive, reducând astfel majoritatea simptomelor cauzate de tulburările digestive.
Poate fi un adjuvant eficient în combaterea unor dependenţe; ca, de exemplu, tabagismul, alcoolismul, consumul de droguri. oni estompează simptomele sevrajului
!

Salvia in anxietate si tulburari de memorie - un studiu al Universitatii din Newcastle, Marea Britanie, a obiectivat ca administrarea salviei amplifica memoria de lunga si de scurta durata, creste capacitatea de rationament si performanta intelectuala in general. Mai mult, aceste calitati se mentin mai bine in conditii de stres, salvia fiind si un excelent remediu pentru combaterea efectelor negative ale stresului si avand efect anxiolitic. Se administreaza pulberea, cate o jumatate de lingurita de patru ori pe zi, in cure de 4 saptamani, urmate de 3 saptamani de pauza.
Indigestie, balonare - se ia inainte de masa un sfert de lingurita de pulbere de salvie. Stimuleaza digestia si echilibreaza apetitul, avand calitatea de a impiedica formarea gazelor in intestin. In lumea araba, salvia este numita "iarba beduinilor", decoctul combinat de salvie fiind un remediu celebru pentru tratarea tuturor problemelor digestive, mai ales a diareei. Se iau 2-3 cani de infuzie combinata de salvie pe zi.

Hameiul este recomandat in: nevroze, anxietate, incontinenta urinara la copii, acnee, seboree, stari de stres si insomnie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu