vineri, 30 decembrie 2011

Alimente care ajuta in depresie


Anumite dezechilibre de ordin alimentar pot agrava starile depresive, deoarece va priveaza de elemente esentiale ale unei bune functionari a sistemului nervos. Descoperiti secretele unei diete speciale pentru combaterea depresiei si incercati sa urmati sfaturile de mai jos.

Regula nr. 1
Consumati mai mult peste

Acizii omega-3 continuti de carnea de peste permit ameliorarea simptomelor depresiei. Studiile stiintifice arata ca populatiile care consuma in special peste gras (ton, somon, macrou, hering, ansoa) se supun unui risc mai mic de a se confrunta cu episoade de depresie severa in raport cu cei care nu consuma deloc astfel de produse sau care se limiteaza la un consum foarte mic. Se stie, de asemenea, ca persoanele deprimate prezinta o concentratie slaba de acizi omega-3 in organism. De aceea, se recomanda consumul de peste gras de trei ori pe saptamana, evitand prepararea alimentelor la temperaturi  foarte inalte, pentru a nu deteriora acizii omega-3 sensibili la caldura. De asemenea, este util sa introduceti in alimentatie uleiul de nuci sau rapita, si acestea bogate in acizi omega-3.

Regula nr. 2
Proteine de calitate

Proteinele, sau, mai precis, amino-acizii din care acestea se compun, joaca un rol esential in fabricarea de catre organism a hormonilor si a neurotransmitatorilor. Anumiti animoacizi indispensabili nu sunt insa produsi de organism si trebuie asigurati prin intermediul alimentatiei. De aceea, este important sa consumati albus de ou, carne de pasare, branza, fructe si fructe de mare.

Regula nr. 3
Preferati alimentele bogate in vitamina B

Vitaminele din grupul B sunt esentiale pentru o buna utilizare a nutrientilor, pentru producerea energiei, imunitatea organismului si sintetizarea neurotransmitatorilor de care depind capacitatea noastra de concentrare, adaptarea la situatiile de stres si buna-dispozitie.
Cele mai bune surse de vitamnia B sunt ficatul de vita, legumele uscate, cerealele integrale, legumele cu frunze verzi (broccoli, spanacul, salata, sparanghelul).

Regula nr. 4
O alimentatie mai bogata in magneziu

Numeroase studii au demonstrat ca acest mineral are un rol major in prevenirea consecintelor grave pe care le poate avea stresul.
Mancati legume uscate de cel putin trei ori pe saptamana, optati pentru un consum sporit de cereale integrale, adaugati meniului doua bucatele de ciocolata neagra cu o concentratie de 70% cacao in fiecare zi si nu neglijati consumul de legume cu frunze verzi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu