miercuri, 21 decembrie 2011

Homeopatia



Homeopatia(cateva mici expilcatii)

Definiţia homeopatiei prin expresia populară „cui pe cui se scoate" este o prescurtare, eronată, bineînţeles, dar purtătoare a ideii majore că asemănările sunt vindecate prin mijloace asemănătoare. (Homoîos = asemănător, pathos = suferinţă).
Trăim într-o lume din ce în ce mai chimică, din ce în ce mai artificială, mâncăm din ce în ce mai multe E-uri și alți aditivi chimici, respirăm un aer din ce în ce mai poluat, suntem tot mai sedentari și, parcă nu ar fi suficient, încercăm să ne vindecăm de toate astea utilizând din ce în ce mai multe substanțe chimice.

Alimentația “chimizată”, aerul poluat, medicamentele alopate (chimice) utilizate abuziv și neadecvat nu fac altceva decât să agreseze organismul, să îl oblige să facă eforturi suplimentare în vederea autocurățării, a drenajului, a epurării.

Este timpul să punem capăt acestei situații. Măcar din punct de vedere al măsurilor pe care le luăm în vederea vindecării anumitor boli, afectiuni sau disfuncții.  
Alopatia (terapia cu medicamente chimice) este o metodă bună și eficientă. Dar se  abuzează prea mult în utilizarea sa, ceea ce duce la obținerea de rezultate contrare. Nu orice boală sau afecțiune are nevoie de terapia alopată.
 
Hai să ne gândim mai des și la metoda terapeutică Homeopatică. 
Ce este Homeopatia? Este o metoda terapeutică ce se alătură organismului în încercarea sa de a își restabili echilibrul și deci sănătatea. Nu acționează împotriva dezechilibrului, precum Alopatia (Alos = altă, Patos = patologie) ci alături de organism în lupta sa (Homoios = aceiasi, Patos = patologie). Homeopatia ajută organismul și îl îndrumă. În final, organismul își rezolva singur dezechilibrul care a dus la apariția bolii. Astfel organismul a și “invațat”, pentru viitor, cum să iși refacă echilibrul. 

Parafrazând, putem afirma, fără teama de a greși, că Homeopatia nu îi dă organismului peștele ci îl învața să-l pescuiască. Îl educă. 
Pentru că “lucrează” împreună cu organismul Homeopatia nu dezvoltă reactii adverse sau efecte secundare. Homeopatia nu are contraindicații, pentru că acestă metodă terapeutică nu este “ANTI”.

Greu de înțeles? Să dăm un exemplu. Gripa. Este oare de vină virusul gripal? Atunci de ce nu suferă toată lumea la fel? De ce unii fac forme severe, alții forme medii, alții forme ușoare și alții nici măcar nu știu că au fost bolnavi? Nu este același virus? Ba da. Ce nu este identic? Abilitatea organismului de a reacționa în fața virusului. 

Uzual se utilizeză, abuziv, medicamente ANTI-inflamatorii, ANTI-tusive, ANTI-virale...ANTI. Homeopatia ghidează sistemul imunitar al organismului astfel încât acesta să învingă agresiunea virala prin propriile forțe. În final, organismul învinge, dar și învață cum să învingă. Deci capătă IMUNITATE. ANTI-bioticul,  abuziv utilizat, nu determină apariția imunității. El scade abilitatea organismului de a lupta, scade capacitatea imunitară. 
Homeopatia este deci o metodă naturală, prietenoasă cu organismul, pe care îl ajută nu numai să se echilibreze, să lupte cu boala dar și să capete experiență proprie pentru viitor. 

Fiind terapie funcțională, Homeopatia este aplicabilă la orice vârstă (nou născuți, sugari, vârstnici), femeilor însărcinate sau care alăptează dar și oamenilor care suferă de mai multe afecțiuni care contraindică utilizarea medicamentelor ANTI.
Medicul homeopat este cel care va personaliza tratamentul deoarece, în Homeopatie, nu există BOLI ci doar BOLNAVI. Homeopatia trateaza OMUL și nu BOALA.
Experiența milenară și studiile medicale actuale dovedesc viabilitatea și eficiența metodei Homeopatice. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu