vineri, 9 decembrie 2011

De la eu la sunt si suntem

De la Eu la Sunt si Suntem

Poti face din visul tau o realitate atat pentru tine cat si pentru ceilalti.

Dar mai intai e esential sa fie real pentru tine, altfel va fi o "iluzie" in doi sau colectiva, in care tu vei fi generator si ceilalti cumparatori de iluzii, care se vor transforma la randul lor in vanzatori de iluzii.

Ideea e sa fii mai intai tu multumit de ce faci si apoi sa vezi daca ce esti tu multumeste si pe altcineva. Dar cum sa fii multumit cand nu sti ce te face multumit, ce anume iti doresti si ce anume vrei in viata ta? Si aceasta nu ca si lucruri exterioare...

De fapt, ce vrei tu de la tine in masura in care esti si poti deveni?

Sa vezi potentialul in cineva este una si sa iti faci sperante si sa ai asteptari, e alta. Cand ai asteptari, nu-l vezi pe celalalt individualizat ci-l vezi pus undeva langa tine, eventual sa te completeze in neajunsurile tale, sau in laturile pe care inca tu nu ti le-ai dezvoltat (fie ca ai fost preocupat cu altceva sau ca e mai usor cand primesti din exterior decat sa faci tu ceva in acest sens). Aceasta si in cazul in care tu nici macar nu i-ai comunicat asteptarile tale... Poate ca nici el nu era constient ca are asteptari. Cand apar reprosuri e posibil sa fi existat la un moment dat si amprentele unor asteptari. Ma refer la relatia de cuplu, la relatiile dintre membrii familiei, la relatia dintre angajati si sefi.

Intr-un fel sau altul alegi relatiile in care te afli. Aceste relatii pot fi constructive, evolutive, sanatoase sau distructive, sau care submineaza increderea in sine. Acolo unde nu exista iubire este loc pentru orice altceva.

Ceea ce faci in timpul liber iti arata si ce loc ocupa ceea ce faci, ca importanta, in viata ta. Ca potential, poti sa fii foarte bun si in "pauze" dar ca randament si eficienta tine si de puterea ta interioara, daca poti face fata. Poti fi eficient si in cariera si in familie si in proiecte. Sa sti ce loc ocupa in viata ta si cariera si familia. Daca familia e ceea mai importanta pentru tine vei sti ce sa alegi cand situatia de viata iti va cere si familia si cariera deopotriva. Situatie pe care tu o creezi de altfel, sau cu participarea ta constienta sau mai putin constienta. Pentru ca nimic nu ne este strain. Cel putin poti sa te mire ca nu te-ai asteptat... fiind si normal cand tu ai asteptari de la celalalt, nestiind ca poate si el e in aceeasi situatie. Si va completati unul pe celalalt cu asteptari, uitand de cine sunteti si uitati si de visul pe care il aveti fiecare.

Sunt si vise ce pot fi comune dar asta cand doi oameni sunt in cat mai multe privinte asemanatori, si dupa ce au mers o buna parte din drumul vietii lor spre regasirea de sine, cunoasterea de sine si manifestarea potentialului. Si cand aceste vise s-au conturat in ceva real, adica sunt stabile si constante in ei ca principii (adica sunt amandoi stabili dar si liberi in ceea ce sunt si afirma, exprima). Cei cu realitati comune se intalnesc pe un "coridor" al vietii care ii va conduce unde doar ei aleg (nici mama, nici prietenul nu o fac in locul lor nici macar ca sugestie).

Este suficient sa apara cineva in viata ta si sa-ti aminteasca de visul tau?

E necesar ca si visul tau sa fie destul de puternic si real pentru a-l urma si a-l indeplini. Cineva din exterior te poate remarca, recunoaste... esential ar fi sa te fii ocupat si singur de valorificarea potentialului tau, inainte ca un altul sa te remarce. Celalalt poate vedea in tine ceea ce-i lipseste (si se contureaza noi asteptari vizavi de potentialul tau care se cere manifestat), sau ce l-ar completa, sau ce ar fi asemanator viziunii lui de viata pentru a se implini sau alte variante...

Ca sa excelezi intr-un domeniu e necesar sa fii cu totul pentru acel domeniu si cu mintea si cu sufletul... Singur iti stabilesti prioritatile si sistemul de valori din viata ta. Dar cand asta nu e o alegere personala in totalitate ci o influenta din partea familiei in a alege cariera si a influentei celuilalt in a alege un vis ce poate deveni realitate...

Te poti intreba cat vine din tine si cat din exterior? Oricum influente exista, cu totii influentam si suntem influentati de tot ce suntem si ne inconjoara... Ramane de vazut cat constientizam si in ce sens ne lasam influentati. Si mai intai de asta sa ne vedem, noi pe noi, asa cum suntem.

In momentul in care dorinta vine din interior ai mai multa forta si motivatie sa realizezi ceea ce iti doresti... e un moment cand visul tau nu mai e doar un simplu vis ci devine realitate. O realitate pe care tu o construiesti... Pentru ca suntem creatori si de oportunitati.

Asteptarile ce vin din exterior, le resimti ca o presiune, in momentul in care celalalt cere mai mult decat ceri inclusiv tu de la tine. Pentru ca cere in masura potentialului, nu in masura a ceea ce tu esti in prezent.

Si presiunea e din ce in ce mai sufocanta cand e insotita de asteptari. Uneori ii faci pe ceilalti sa sufere (pe cei care aveau asteptari de la tine) cand faci niste alegeri care nici macar pe tine nu te multumesc. Te poti transforma din creator in exploatat cand nu ai apreciere de sine sau cand te pui in situatii de conditionare. Iti poti cunoaste valoarea inainte ca cei din jur sa o numeasca astfel.

Cand oamenii se intalnesc pe "coridorul" vietii... sa fie constienti de ce realitate aleg, s-ar putea sa fie o realitate comuna, in care notiunea de" eu" si "tu" dispare si apare notiunea de "noi".

Apare notiunea de suntem. Adica: eu sunt, tu esti. E important sa constientizezi ce esti si vizavi de celalalt. Dar mai important decat toate acestea este ceea ce esti tu. Cum iti manifesti Sinele.

Ideea e ca nu poti fi pentru celalalt mai mult sau altfel decat esti tu in relatie cu tine.

Sunt lucruri care sunt necesare sa vina din tine, chiar daca primesti un imbold din exterior.

Elibereaza-ti visele de orice conditionare si alege sa fi.

Alege ceea ce iti este cu adevarat folositor si in armonie cu ce esti si cu tot Universul. Inainte de ai multumi pe cei din jur si de ai face fericiti cauta fericirea si multumirea in tine. Fii multumit si fericit. Sunt stari care raman permanent cu tine. Alege sa ramai si sa cresti in starile si situatiile pe care ti le doresti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu