sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Meloterapia



                                                         
                                                           Meloterapia


Incearca sa te gandesti la lucruri cat mai placute: aer curat, zona cu verdeata, pasari, ape cristaline, flori sau orice alt lucru care te destinde. Desigur, poti opta si pentru varianta in care sa il golesti mintea si sa nu te mai gandesti la absolut nimic. Sa te eliberezi de griji, de ganduri, de probleme.
Studii referitoare la notele muzicale
In ultimul secol au avut loc o serie de cercetari referitoare la efectele notelor muzicale si au stabilit un set de recomandari pentru utilizarea notelor, in functie de vibratia si frecventa fiecareia, dupa cum urmeaza:
DO – este recomandata pentru cazurile de circulatie proasta, afectiuni ale sangelui, paralizie, anemie, dificultati la urinare, glezne umflate sau racirea picioarelor. Nota DO domina gatul, colonul, nasul si genunchii.
RE – este recomandata in cazurile de astm, obezitate, guta, bronzita, pietre la vezica biliara, eliminarea toxinelor, apatie sau letargie. Note RE domina sanii, organele sexuale, limba, picioarele si perineul.
MI – este recomandata in cazuri de constipatie, flatulenta, indigestie, afectiuni ale ficatului, tuse, dureri de cap, afectiuni ale pielii sau apatie. Nota MI domina capul, zona ombilicala, ochii si plexul solar.
FA – este recomandata in cazuri de guturai, socuri, epuzaire, alergii, raceli, ulcer, piele uscata, tensiune marita sau iritabilitate. Nota FA domina rinichii, umerii, colonul, gralndele suprarenale, pieptul su gambele.
SOL – este recomandata in cazuri de amigdalita, laringita, inflamatii ale gatului, boli de piele, voma, mancarimi, afectiuni oculare, febra, dureri mentruale sau spasme musculare. Nota SOL domina sistemul reproducator, saliva si parul.

LA – este recomandata in cazul afectiunilor nervoase, oboseala, convulsii, dificultati in cazul cailor respiratorii, dereglarea echilibrului sau umflaturi.
SI – este recomandata pentru intregul corp, in special in dezechilibrul glandelor, deficiente imunitare, dereglari nervoase sau nevralgii.

Recomandari - cercetatorii, in urma unor studii, au ajuns la concluzia ca sunt o serie de melodii care pot ajuta pe oricine sa se elibereze de diverse stari si sa ajunga la o stare optima:
Pentru relaxare

Claude Debussy - Sonata pentru pian si harpa
Nicolo Paganini - Concert nr. 4 in Re Minor
Piotr Ilici Ceaikovsky - Uvertura operei "Frumoasa din padurea adormita"

Pentru liniste interioara

Ludwig van Beethoven - Concertul imperial nr. 5 (Adagio din sonata pentru violoncel si orchestra in sol minor)
Franz Schubert - "Rosamunda"' "Ave Maria"
Piotr Ilici Ceaikovsky - "Lacul lebedelor"
Robert Schumann - "Reverie"
Wolfgang Amadeus Mozart - Concert nr. 21 pentru pian si orchestra

Pentru reglarea nivelului tensiunii arteriale

Wolfgang Amadeus Mozart - "Don Juan"
Franz Lizst - "Rapsodie maghiara"

Pentru surmenaj intelectual

Johann Sebastian Bach - "Fugile"

Pentru ameliorarea unor dureri fizice

Ludwig van Beethoven - "Pastorala"
Maurice Ravel - "Bolero"
Frederick Chopin - Concert nr. 1 in Mi Minor

Pentru stimularea si energizarea organismului

Giuseppe Verdi - Marsul din opera "Aida"
Johann Sebastian Bach – Brandenburgicele



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu